Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2009 17:13 - За нашата прекрасна столица!
Автор: wesly Категория: Други   
Прочетен: 4714 Коментари: 14 Гласове:
1

Последна промяна: 25.01.2009 18:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

            Спомням си времето, когато София беше чист град без бездомни кучета, град в кйто в 2 през нощта можеше да се разхождаш спокойно без да се страхуваш от нищо и когато такситата спираха на разхождащите се млади хора и им предлагаха да ги закарат без пари до някъде.

            Дойде “демокрацията”. Не ме разбирайте грешно – за мен нещо по отвратително от социализма е може би само робството. Но заедно с рухването на оковите се разруши и Редът и Правилата. Имаше периоди, през които групировките газеха и мачкаха всичко живо. Полицията само гледаше да не им стои на пътя. Но мислещите хора вярваха в демокрацията. Първите избрани кметове в най-големите градове – София и Пловдив бяха от СДС. Янчулев – типичен принцип на неудачен избор. Остана в историята само с огромните дупки по улиците, които хората продължават да наричат “янчулевки”. Софиянски за мен е най-удачния кмет за сега – запълни дупките до голяма степен, построи халите, пусна метрото, направи Ботевградско шосе, намали значително броя на бездомните кучета, стараеше се след снеговалеж да се почистят всички улици, започна пролетно миене на София. Вярно – не можа да построи завод за преработка на отпадъци, вземаше подкупи – но ако не вземаше щяха да го мислят за глупак и да му забият нож в гърба. Както стана с един управител на общинска болница, който за 3 години успя да върне дълг от около 17 млн. нови лева и след това го смениха за да може пак да се краде. В момента въпросната болница е отново с огромен дълг.

            Днешния кмет дойде с огромен кредит на доверие – достатъчно беше да поддържа това, което предшественика му беше направил и сигурно щеше да го смятат за велик. Затова винаги съм смятал, че по-добре да те управлява умен крадец, отколкото честен глупак. Няма да забравя неговото изказвне, заради затворените улици по време на световното младежко първенство по колоездене: “Софиянци били недоволни! Какво да направя? Иначе щяха да са недоволни колоездачите!” Сякаш колоездачите са гласували за него. Когато природозащитници протестирали срещу избиването на кучета в Букурещ, техният кмет отговорил: “Не мога да позволя да се застрашава живота и здравието на хората! Не кучетата са ме избрали за кмет!”

            Нека видим каква е в момента столицата – бездомните кучета около мястото, където живея са пак глутница. Дупките в малките улици са почти “янчулевки”, улиците са мръсни и кални. За да се оправят дупките по улиците хората се принудиха да прекръщават улиците “Бойко Борисов” и голямото его на кмета го караше да оправи конкретната улица, но не и проблема. При падналите снегове се почистваха само централните улици. Тротоарите и малките улици стояха непочистени. Кметът заяви, че нямало пари за цялостно снегопочистване. Хората си изпочупиха ръце и крака. Може би сме единствената столица в света, която разчита на това снегът да се стопи за да се самопочистят улиците. Столицата става един постоянно задръстен град и нищо не се прави по въпроса. Това ще доведе до момента в който движението с кола и пеш ще е еднакво продължително. Из София се движат вече толкова много каруци, които не спазват никакви правила и сеят навсякъде мръсотия. Ходиш по улицата и внимаваш да не настъпиш някое от многобройните изпражнения от най-различен вид. Същевременно кметът се явява на всевъзможни итревюта, в които обяснява колко е велик и колко му пречат.

            Е, оправданието е като носна кърпичка – всеки може да го извади от малкото си джобче. И още е казано: “По делата ще ги познаете!”. Хора, внимавайте за кого гласувате!



Тагове:   Нашата,   столица,


Гласувай:
1



1. thomas - :-)
22.01.2009 17:41
И ти мислиш, че Бойко Борисов е честен глупак!? Аз пък мисля, че не е нито едно от двете.
цитирай
2. анонимен - Ами парковете
22.01.2009 17:56
Ти наистина ли мислиш, че Софиянски направи нещо за София. Това е пълна лудост. Само виж застрояването на паркове - Ловен, Южен - нищо не остана от тях, дворове на детски градини, междублокови пространства. и липсата на каквото и да простравство и комуникации - подземни за новите квартали. А Околовръстното и неговите бензиностанции и бизнес центрове. Това е най-големият крадец, който изобщо съществува.
цитирай
3. анонимен - po tema ta
22.01.2009 17:58
moga da kaja, 4e tova e rezultat ot nahluvaneto na malcinstvata v na6eto pravitelstvo. Ne moje da imame tursko pravitelstvo i drte da sa 4estni glupci ili puk umni kradci. Za men prosto ne se za4ita durjavata. Vseki jivee za sebe si, ane za durjavata-naroda. malko sbito izrazih mnenieto si, no ako po4na da se argomentiram nqma da mi stigne i 4as.
цитирай
4. baletlnetpepas - задавал си вярно фактите но отговорите ти са лоши
22.01.2009 18:42
ясно е че причината за всичко това са надошлите пълчища провинциалисти, които с мекащия си говор размекнаха всичко наоколо
цитирай
5. анонимен - Оправи си заглавието!!!
22.01.2009 19:43
Столичанино,прекрасна се пише без "т"!
цитирай
6. thomas - @анонимен 6
22.01.2009 20:13
То се пише и с Р, ако е за въпрос. Грешката е очевидно техническа - не е написал прекрасТна все пак :-)
цитирай
7. flyco - :) гати!
22.01.2009 20:30
Браво бре! Я си оправи заглавието, не те ли е срам?
цитирай
8. stone - един дол дренки са всички
23.01.2009 10:28
хвалиш софиянски, че бил построил халите? е що не хвалиш сик, че построиха мола срещу хемус? я помисли той ли ги е построил, или едни евреи, на които той им даде сградата без пари. и на мен да ми бяха дали халите, и аз щях да ги оправя. и да си избия парите от наеми за две години след това.
цитирай
9. kostadin - Демокрацията е диктатура на пар...
23.01.2009 10:41
Демокрацията е диктатура на парите
.Чудно ми е само до къде може да стигне човешката глупост.Ама и най- голяма е надеждата ,че ще попаднеш в 4% на построилите комунизма.
цитирай
10. анонимен - Аз съм съгласна,
26.01.2009 21:22
почти за всичко. Това е безумност, което цари по улиците. Толкова кал и мръсотия, толкова кучета и дупки...
цитирай
11. rebu - Леко
27.01.2009 15:28
Бе то и ние сме живяли тогава, ама това с такситата вече претовари каруцата. Тогава такситата не стигаха и всички шофьори правеха "комбинирани курсове". Например, качват един човек за гарата, втори за Надежда и трети за Коньовица. Разкарват ги по адресите, като всеки плаща цялата сметка. Другото, за ББ, прав си - няма мисъл пред урната. Д-пе да ни е яко!
цитирай
12. stefanasenov - Съгласен съм,
27.01.2009 19:11
Стефан Софиянски преобрази София!
цитирай
13. анонимен - Ура-за софиански -доброто еврейче
27.01.2009 19:39
Ура-за софиански -доброто еврейче
цитирай
14. nakev - Не виждам какви окови са рухнали. ...
27.01.2009 21:16
Не виждам какви окови са рухнали. Политическата диктатура след 89-а се заменя с икономическа. А и нещата в държавата продължавата да се ръководят от онези, които са властвали и по времето на комунизма.

А София е гнусна, да. Така обаче е не само в Столицата, а в цяла България. Такава е реалността, за жалост. Имаме прекрасна природа, прекрасни природни дадености, но ни управляват боклуци, които съсипват всичко. От своя страна пък народът ни всякаш няма сили да се бори и желание да промени нещо. Картинката е доста грозна.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: wesly
Категория: Други
Прочетен: 119351
Постинги: 50
Коментари: 36
Гласове: 135
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930